Dizajn je vrsta primjenjene umjetnosti koja uključuje kombiniranje tipografije, ilustracije i tiska, kako bi se vizualnom komunikacijom prenijela neka ideja ili porukaPriprema podrazumjeva niz stručnih radnji pomoću kojih radne datoteke dovodimo do konačnog rješenja spremnog za tiskanje.

Digitalni tisak (print) u današnje vrijeme iznimno popularan zbog brzine izrade tiskanih materijala, jednostavnosti upotrebe i ne zahtjeva izradu tiskarskih ploča, niti klišeja. Podaci za ispis pohranjuju se u računalima te su tako dostupni u svako vrijeme. Koristi se najčešće za izradu manjih serija otisaka.

Offset tisak je indirektna tehnika tiska i danas se koristi za tisak većine grafičkih proizvoda. Otisak se prenosi s tiskarske ploče na gumenu navlaku, a zatim preko tiskovnog valjka (cilindra) na tiskovnu podlogu. Tiska se uglavnom na papir, polukarton i karton. Prvi offset stroj za tisak konstruiran je 1903.
 

Sitotisak spada u tehniku propusnoga tiska s mogućnošću tiska na gotovo sve materijale sa ravnom površinom, kao što su razni papiri, karton, sve vrste metala, drvo, pleksiglas, tekstil ili staklo. Sam tisak se vrši propuštanjem boje kroz svilu na koju je prethodno nasnimljen film.
 

Rezanje laserom je tehnologija koja koristi laser za rezanje materijala. Rezanje laserom radi tako da se direktno kontrolira izlazna snaga lasera, djelujući obično kompjuterom. Materijal se topi, izgara, isparava ili ga otpuhne mlaz zraka pod pritiskom, ostavljajući visoko kvalitetne rubove reza.

XXL tisak ključni je dio outdoor i indoor oglašavanja. Njegove mogućnosti su nebrojene. Pisači velikog formata omogućuju ispis na velikim površinama.
 

UV tisak je najnovija tehnologija tiska koja omogućuje dugotrajan i otporan otisak na razne vrste materijala kao što su upaljači, privjesci, kemijske, USB stickovi, otvarači, rokovnici, maske za mobitel, kartonska ambalaža, pleksiglas, staklo.